site-verification=8adc2fc3d443365f5c3bc1b5d2d80d29
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJuf Angelique

Voorbereidingen voor een nieuw schooljaar

Bijgewerkt op: 15 feb.

Bij het inrichten van een kleuterklas komt veel kijken: de hoeken inrichten, je administratie voorbereiden enz. Als starter wil je niets vergeten, maar ook als je al een poosje een kleutergroep draait is het handig om een checklist te hebben, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. In deze blog geef ik je tips waar je allemaal aan moet denken om goed voorbereid te kunnen starten. Een goed begin is immers het halve werk.


Checklist


Het is handig om een checklist te maken, zodat je alles in orde hebt wanneer op de eerste schooldag de kleuters je groep binnenkomen. Wanneer je nieuw op een school komt te werken of voor de eerste keer kleuters hebt, is het handig om eerst met je ervaren collega’s te overleggen. Wat regelen zij allemaal van tevoren? Op elke school zijn er weer specifieke dingen waar je aan moet denken. Gebruik de tips en hulp van je collega’s!

Om je een beetje op weg te helpen heb ik een checklist voor je gemaakt, die je kunt gebruiken bij de start van een nieuw schooljaar. De checklist is onderverdeeld in verschillende items. Zoals inrichting, administratie en klassenmanagement.


 

Klasinrichting


Zorg voor een goede klasseninrichting, want wanneer je lokaal goed is ingericht, dan heeft dit niet alleen positieve gevolgen voor het spel van de kinderen, maar ook voor de rust, concentratie en zelfstandigheid van je groep. Zorg ervoor dat je lokaal er gezellig en uitnodigend uitziet. Denk na over waar je in het lokaal nieuwe accenten wil leggen en behoud wat voorheen goed werkte. Zie hiervoor ook mijn blog Een kleuterklas inrichten

 

Op zoek naar meer?


Boekentip:









Kijk dan eens op mijn Pinterest

Heb jij zelf ook nog leuke aanvullingen?

Inspireer dan collega’s door jouw ideeën als reactie op dit artikel te delen!

 

Bronnen


.

.

1.691 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page